Sposób przygotowania glinki do picia

Na poniższych slajdach przedstawiamy krok po kroku sposób samodzielnego przygotowania glinki zielonej do picia.

Glinka do picia - przygotowanie

Do słoika o pojemności 1 litra wkładamy 0,5 kilograma glinki.

Glinka do picia - przygotowanie

Zalewamy wrzącą wodą prawie do pełna i pozostawiamy do całkowitego rozpuszczenia się glinki.

Przygotowanie glinki zielonej rano do picia

Przed spożyciem rano, na pół godziny przed jedzeniem, wstrząsamy słoikiem do momentu mocnego zmętnienia wody.

LUB:

Nalewamy ze słoika szklankę wody znajdującej się nad glinką i z powrotem wlewamy tę wodę do słoika. W ten sposób doprowadzimy do zmętnienia wody i będzie ona gotowa do wypicia.

Gotowa do spożycia glinka zielona

Nalewamy pół szklanki tego mętnego roztworu i wypijamy.

Wodę w słoiku uzupełniamy aż do zużycia glinki.

Z kilogramowego opakowania, przy codziennym stosowaniu - wystarczy glinki na 2-3 miesiące.

WAŻNE: Do rozpuszczania glinki należy używać wyłącznie naczyń szklanych i drewnianej łyżki. Tylko w ten sposób będziemy mieć pewność, że nie zajdą żadne reakcje, które miałyby niekorzystny wpływ na właściwości glinki. Okres przechowywania glinki wynosi nawet do 10 lat. Suchą glinkę należy przechowywać z dala od zapachów i wilgoci.

Teraz pozostaje cieszyć się dobrym samopoczuciem i zdrowiem!

glinka zielona pochodzi ze skrzypu
mmCache | m:0.35MB | t:0.0032s.
ut:1978