Sposób przygotowania glinki do picia
Na poniższych slajdach przedstawiamy krok po kroku sposób samodzielnego przygotowania glinki zielonej do picia.
Do słoika o pojemności 1 litra wkładamy 0,5 kilograma glinki.
Zalewamy wrzącą wodą prawie do pełna i pozostawiamy do całkowitego rozpuszczenia się glinki.
Przed spożyciem rano, na pół godziny przed jedzeniem, wstrząsamy słoikiem do momentu mocnego zmętnienia wody.
LUB:
Nalewamy ze słoika szklankę wody znajdującej się nad glinką i z powrotem wlewamy tę wodę do słoika. W ten sposób doprowadzimy do zmętnienia wody i będzie ona gotowa do wypicia.
Nalewamy pół szklanki tego mętnego roztworu i wypijamy.
Wodę w słoiku uzupełniamy aż do zużycia glinki.
Z kilogramowego opakowania, przy codziennym stosowaniu - wystarczy glinki na 2-3 miesiące.
WAŻNE: Do rozpuszczania glinki należy używać wyłącznie naczyń szklanych i drewnianej łyżki. Tylko w ten sposób będziemy mieć pewność, że nie zajdą żadne reakcje, które miałyby niekorzystny wpływ na właściwości glinki. Okres przechowywania glinki wynosi nawet do 10 lat. Suchą glinkę należy przechowywać z dala od zapachów i wilgoci.
Teraz pozostaje cieszyć się dobrym samopoczuciem i zdrowiem!